Frost Byte LAN

Frost Byte LAN

Inför Dream Hack 2019

Dreamhack är ett LAN-spel. LAN står för Local Area Networks. Innebär också att det spelas trådlöst. Detta sätt att spela har blivit väldigt stort. Dreamhack räknas idag som världens största datorfestival. Det spelas i olika länder och framför allt är det den yngre och övre tonårsgruppen som är där och spelar. Men självklart finns det även lite äldre som är intresserade utav denna form av spel. Dreamhack i sig innehåller diverse olika spel så att där finns något för alla. Tillkommer nya allt eftersom samtidigt som en del faller bort. CounterStrike är nog ett av de första spelen på Dreamhack och finns fortfarande kvar. Man kan spela i lag eller som enskild spelare. Det man behöver ta med sig är en dator, datormus, musmatta och en lite längre strömkabel eller förlängningssladd. Kan vara bra att ha med sig någon extra datormus och annat i reserv kanske beroende på spel. Det kan gå rätt så hett till ibland och saker kan gå i sönder under spelets gång. Det går till så att man anmäler sig eller sitt lag och bokar och betalar för så många platser man vill ha. Här gäller det att vara ute i god tid för platserna är begränsade och kan snabbt ta slut. Detta gäller också i hög grad den som vill ha ett boende på något hotell. När man bokat blir man tilldelad en plats med stol till varje spelare och med tillgång till att koppla upp sig på deras servrar. Eftersom spelet pågår tjugofyra timmar om dygnet så är det många spelare som stannar kvar och spelar så gott som hela tiden och bara vilar en liten stund då och då på plats. Förutom dataspelen finns det olika aktiviteter man kan vara med på, både inomhus och utomhus. Vill man se och lyssna på lite musik finns det live. Arrangemanget i sin helhet varar i tre dagar i Jönköping. Eftersom detta är ett mässområde finns här också en hel del utställare som man gå runt och titta på de här dagarna. Mat och dryck finns att köpa på diverse ställen både i hallen eller utanför på mässområdet. Alkohol är däremot totalt förbjudet. Vidare är här bemannat med säkerhetsvakter dygnet runt de här tre dagarna som ser till att allt sköts som det ska.

Olika länder

För år 2019 ser det ut som såhär. I Sverige spelas det i Jönköping och vi har både ett sommarspel, ett höstspel och ett vinterspel här i Sverige. Vill du kan du spela i Spanien, Atlanta, Nederländerna och i Canada, där spelas det en gång under 2019. I Dallas, Texas, där spelas det i maj månad och med två turneringar.

Priser

På Dreamhack anordnas vidare lite mindre tävlingar där priserna oftast är olika tillbehör till datorer. Sedan har vi ju de riktigt stora tävlingarna med de stora prispengarna, som ju alla vill ta del av förstås. Många spelare har tränat hela året just för de här lite större spelen med de större vinsterna. Man kan vara med i många olika turneringar. De har det helt enkelt som en livsstil. Här är det då pengar man kan vinna och det kan röra sig om upp till flera hundratusentals kronor. Många är därför återkommande spelare och är kända sedan tidigare.