Frost Byte LAN

Frost Byte LAN

Hypade spel under 2018

Förra året såg vi en hel del feta spelsläpp, som ett nytt efterlängtat spel i Zelda-serien, Horizon: Zero Dawn och Super Mario Oddysey. Både Microsoft och Nintendo släppte nya konsoler, och e-sporten växte till nya höjder. Vad väntar för ivriga spelentusiaster under 2018? Ja, ni sitter säkert redan och plöjer igenom den femte delen av Far Cry, spelserien som blivit en modern klassiker med varje upplaga, eller så kanske ni har sugits in i evighetsspelet Civilization VI, större, snyggare och mer komplext än någonsin. Det vill till att ni värvar spelen innan sommaren, för även i år väntar stora titlar, uppföljare och expansioner som vi längtat efter. Hösten kommer med andra ord att vara fullspäckad!

Efterlängtade uppföljare

Det är svårt att stå emot Blizzard och deras evighetssaga World of Warcraft. Även om de flesta hardcore-spelarna gav upp någonstans runt tredje eller fjärde expansionen rycker det alltid lite i speltarmen när det är dags för ännu en uppdatering av Azeroth. Battle for Azeroth släpps i Augusti och frågan är – hur illa blir det den här gången? Finns det fortfarande några originalspelare kvar? En uppföljare som förhoppningsvis kommer vara värt både väntan och hypen är Red Dead Redemption 2, västernäventyret som släpps till PS4 och Xbox i oktober. Åtta år har Rockstar Games låtit oss vänta, så nu gäller det att spelet lever upp till de många fansens långa väntan. En annan hypad uppföljare har ännu inte fått ett bekräftat releasedatum, men spekulationerna säger att The Last of Us part II kan komma att släppas till vintern, om vi har tur. Trailern som släpptes 2016 utlovade en ännu mörkare berättelse där man kommer att spela från Ellies perspektiv i detta skräckis/survival-drama.

Efterlängtade uppföljare

Nya berättelser

Många av våra favoritutvecklare kommer också att ge oss helt nya titlar och berättelser som vi kan sätta tänderna i under 2018. Bland annat ger oss teamet bakom Little Big Planet ett nytt, charmerande sagoäventyr i Dreams, där vi får vara kreativa och kan bygga våra egna banor. Ett välkommet avbrott bland alla mörka dystopiska spel med blodsplatter på kameran. Regissören Josef Fares släpper sitt andra spel, A Way Out, som blir ett co-op-äventyr där två fångar bryter sig ut från ett fängelse för att återvända hem. Vi räknar med tunga dialoger och oväntade twister! Några andra som kan konsten att leverera just detta är ju Quantic Dream som gav oss det välförtjänt masshyllade spelet Heavy Rain vilka nu släpper nytt. Detroit: Become Human kretsar kring androider på flykt, men kommer att kryddas med maktspel och barnmisshandel för att skapa den där extra nerven som kommer lite för nära verkligheten. Det kan vara värt att låna grannens PS4 bara för att spela just detta spelet, så bra lär det förmodligen bli. Sist men inte minst kan vi förvänta oss en ny spelserie från Bioware, vilka redan nu planerar för en spelstory med livstid på över tio år! Anthem släpps för PC, PS4 och Xbox One i höst och kommer utspela sig i en öppen sci-fi-värld likt Destiny, men ser både större och bättre ut.

Nya berättelser