Frost Byte LAN

Frost Byte LAN

Heta gamingtitlar under 2019

Varje år så släpps det väldigt många spel till de stora konsolerna som Xbox, PS4 och till PC. Varje år så är det dessutom väldigt många av oss som otåligt väntar på att nästa spel i spelserien ska släppas. Vissa spel är såklart mer populära än andra och drar till sig stora mängder folk som förbeställer och står i kö redan innan butikerna öppnar den dagen spelet ska släppas.

De senaste tio åren har spelen blivit mer och mer avancerade och folk har blivit mer och mer intresserade. Många av de populära titlarna ingår i en serie och dessa har blivit omåttligt populära. Under 2019 är några av spelseriernas giganter bland annat The Last of Us Part II, Kingdom Hearts 3 och Metro: Exodus. Det finns dock många fler gamingtitlar att se fram emot under 2019.

Spelserier

Som jag nämnde alldeles nyss så är det flera efterföljare i många olika spelserier som släpps under 2019. De jag räknat upp ovan är bara en bråkdel, men de är de spel som är mest uppskattade av de som släpps i en spelserie under året.

SpelserierThe Last of Us Part II har varit efterlängtad länge. Första delen kom år 2013 och släpptes till PS3 och till PS4 året efter. Det är ett survival horror-spel i tredjepersonskjutarformat och utspelar sig i en postapokalyptisk framtid där spelet fokuserar på två personer vid namn Joel och Ellie.

Hela mänskligheten är nästan utdöd och de två huvudkaraktärerna reser för att hitta ett botemedel mot den smitta som ligger bakom människornas död. På vägen får de försvara sig mot fientliga människor och olika varelser. Spelet har fått mycket höga betyg av både användare och recensenter för såväl manus, ljud, design, musik och grafik. Många har till och med kallat spelet för det bästa spelet som någonsin skapats. När nu uppföljaren kommer, fem år efter första utgåvan, så är intresset väldigt stort och det skulle förvåna mig om The Last of Us Part II inte slår försäljningsrekord.

Kingdom Hearts 3

Kingdom Hearts är en spelserie som finns i tolv delar i och med släppet av Kingdom Hearts III. Kingdom Hearts III är en uppföljare till Kingdom Hearts II och den sista delen i Dark Seeker-serien som är en av de tolv delarna.

Spelets kategori är action och man spelar som Sora i olika världar som är baserade på Disneys och Pixars plattformar. I spelet får man sällskap av karaktärer som Kalle Anka, Janne Långben och Riku där de tillsammans söker efter de sju “Guardians of Light”. Kingdom Hearts 3 är ett annorlunda spel vilket man kan förstå med tanke på karaktärerna. Kanske är det detta som lockar många spelare till denna spelserie.

Metro: Exodus

Metro: Exodus är ett spel i kategorin FPS, First Person Shooter, och är den tredje delen i spelserien. Alla spel i serien om Metro är baserade på böcker skrivna av Dmitry Glukhovsky. Metro: ExodusExodus utspelar sig år 2036 i ett postapokalyptiskt Ryssland. Världen blev förstörd på grund av ett kärnvapenkrig och nu så existerar världen av fientliga människor och muterade varelser.

Vapnen är en stor del av spelet och de kommer i väldigt många olika former, och ibland i väldigt märkliga former. Det typiska är att vapnen är handgjorda, världen har ju trots allt nästan gått under. Man spelar som den 28-årige Artyom som flyr från Moskvas tunnelbana och börjar en resa österut. Metro: Exodus utspelar sig på ett år och är mycket välgjort med de olika vädersäsongerna.

Övriga spel som släpps under 2019

Det finns många spel som inte ingår i någon serie som också släpps under 2019 och som många ser fram emot. Flera av dem kommer bara som nedladdningsbara filer medan andra kommer som vanliga spel till de olika konsolerna eller i form av uppdateringar på hemsidor. Det som är viktigt att säga är att det finns en så bred variation av spel idag att det finns spel inom varje genre som är populära. Det spelar ingen roll om man tycker om Fishing Clash, vill hålla igång med 21 eller älskar Dirt 4 då det finns spel inom alla genrer och de finns till alla konsoler eller enbart på internet.

Några av de spel som inte ingår i en större spelserie och som släpps under 2019 är bland annat Genesis – Alpha One, Jump Force och Fimbul. I Genesis – Alpha One är man kapten på ett rymdskepp och man reser ut i rymden på uppdrag. Man kommer samla resurser, anfalla rymdvarelser och utforska universum. Jump Force handlar om ett antal mangafigurer som kastas in i en strid om vår värld. Dessa mangafigurer är de som är Jump Force och det är endast de som kan rädda mänskligheten.

I spelet Fimbul handlar det om vikingastrider och troll och lockar en viss typ av spelare, spelare som blivit fler och fler de senaste åren. Det finns dock många fler spel under 2019 som väcker stort intresse och det råder ingen tvekan om att 2019 är ett av de största spelåren om man ser till antalet kommande speltitlar.