Frost Byte LAN

Frost Byte LAN

Fortnite

Fortnite

Fortnite är ett online överlevnads spel. Själva Fortnite spelet är helt kostnadsfritt att ladda ned, däremot kan du köpa olika “skins” osv. Fortnite har olika karaktärer som man kan använda, spelet går först och främst ut på att du ska försöka överleva på Fortnites ö. Fortnite går mer exakt ut på att du antingen hoppar ut eller blir avslängd ifrån en skolbuss och flyger ned och landar på marken på Fortnite ön med 100 spelare.

Fortnite har som olika städer och platser där du som spelare kan landa på när du lämnat bussen. Dessa städer och platser heter exempelvis “Tilted Towers”, “Retail Row” och “Pleasant Park”. Det finns självklart mer platser än de jag nämnde, men dessa är de platserna där många ofta väljer att landa. När du har landat så kan du börja vandra och leta efter olika vapen, bandage, skölddrycker och ammunition med mera som du kommer ha användning för i spelet. Dessa saker kan du hitta lite överallt i spelet, speciellt i de olika kistor som placerats runtom på ön.

Sedan ska du som spelare försöka överleva genom att inte bli skadad utav andra spelare, du ska alltså försöka undvika att bli bland annat skjuten, drunkna i de olika sjöar som finns runtom på ön och försöka undvika att ramla ned för exempelvis ett högt berg eller någon av de stora tornen och byggnader som finns. För att lättare överleva kan du använda dig av skölddryckerna, dessa drycker gör att du kan få extra skydd. Blir du exempelvis skjuten och lyckas döda den som skjutit dig, då kan dessa drycker hjälpa, precis som bandagen kan. Om du spelar och blir skadad så ska du för att kunna överleva, använda dig av de bandagen som finns på ön. För att vinna spelet ska du ha klarat dig igenom spelet till att det är två spelare kvar, du och en annan spelare. Du ska då döda den andra spelaren och då har du vunnit.

Fortnite starten

Fortnite starten
Fortnite starten

Fortnite släpptes 21 juli 2017 av Epic Games. Epic games hade planeringarna om Fortnite redan vid 2011. Det pratades om att ett nytt överlevnadsspel skulle släppas, och tillslut så gavs spelet ut 4 år senare. Fortnite tog i princip världen med storm. Detta spel släpptes på plattformar som bland annat Playstation 4, Xbox One och massa andra olika mobila enheter. Detta överlevnadsspel har varit i utveckling i 6 år. Detta överlevnadsspel hade efter bara 5 månader över hundra miljoner nedladdningar.

Battle Royale och Save the World

Fortnite har två olika spellägen, Battle Royale och Save the World. Battle Royale spelläget går ut på att antingen bli det laget som överlever sist eller att du ska vara den sista överlevaren. Battle Royale har också uppdelningar, så som exempelvis solo, duo och 50/50. Spelar du solo så är din uppgift att överleva så långt att det bara är du och en annan spelare kvar. Du ska alltså döda den andra spelaren och då har du vunnit. Save the World går ut på att du ska spela och döda de olika monster och zombies som finns i det spelläget. Du får då nya verktyg för att döda monstren.