Frost Byte LAN

Frost Byte LAN

De bästa teknikprylarna just nu

Vi kan lika gärna erkänna det direkt – vi är riktiga prylnördar. Alla som spelar dator vet hur viktig utrustningen och hårdvaran är, och de flesta av oss kan spendera timmar med att jämföra komponenter och accessoarer innan vi handlar något nytt till våra datorer. Det är inte bara viktigt att prylarna håller hög kvalitet och är kompatibla, helst ska de ju vara snygga också! Som en konsekvens av den tydligt materiella besattheten som kommer automatiskt när man är datorintresserad, blir man också lite pryltokig. Man kanske råkar köpa en bättre skärm, fetare högtalare, portabla enheter så man kan ta med sig sina spel. Man kanske upptäcker fler och fler områden i hemmet där teknikprylar både effektiviserar och underlättar, samtidigt som mycket helt enkelt blir roligare med smarta prylar. Ja, ja, materialismen i sig kanske är dålig, men visst är det kul med prylar av olika slag? Här ska vi lista några av årets bästa innovationer, för olika typer av människor!

Smarta prylar, eller?

Om du reser mycket har du säkert drömt om det kinesiska företaget ForwardXs senaste uppfinning: en resväska som kör sig själv! Den supersmarta väskan spårar sin ägare med ansiktsigenkänning och följer sedan efter vart man än går. Det känns ju rent spontant väldigt skönt att slippa släpa på sina resväskor, men frågan är hur länge man får behålla väskan om man faktiskt inte håller i den utan helt nonchalant går med ryggen mot. Kanske kan man skaffa ett koppel till den? En annan lustig uppfinning som presenterades vid CES-mässan i Las Vegas tidigare i år var ett armband som förvandlar telefonsignaler till vibrationer och sedan till ljudsignaler. Med denna teknik blir det möjligt att lyssna på ett telefonsamtal enbart genom att hålla fingrarna mot örat. Om du kommer att kunna prata med personen i andra änden återstår att se när det Sydkoreanska företaget fortsätter att korsa gränserna mellan människa och robot

Smarta prylar, eller?

Prylar för hälsa och välmående

Det verkar också gå en trend i prylar som gör att vi kan kontrollera vår hälsa, våra träningsrutiner, brända kalorier och tappade kilon. Numera finns det inte bara armband, pulsmätare och klockor som registrerar våra vanor, utan denna information kan också registreras med hjälp av en funktion inbyggd i ett par sockar! Under Armour har också tagit fram ett par skor som talar om för dig när du bör öka takten, om du ska ändra steget eller om du borde göra andra ändringar för att maximera din träning. Ganska häftigt, men också lite onödigt kanske? En av de mest futuristiska uppfinningarna är ett par sportiga solglasögon där all information om din pågående träning presenteras på insidan av glasögat, nästan precis som i Terminator! Med dessa slipper du alltså vinklar armen och kolla in din träningsklocka under tiden du tränar. Kanske den bästa uppfinningen av alla, som vi tippar kan bli en av årets bättre julklappar är robotkudden från företaget Somnox. Kudden ska göra dig mer avslappnad genom att låta som att den andas. Du kan ställa in volym och timer, eller komplettera med lite avslappnande musik direkt från kudden själv för att du ska hitta lugnet och sova gott. Med ett hem fullt av dessa smarta prylar kan du iallafall få dina materialistiska behov uppfyllda!

Prylar för hälsa och välmående